Pension "Geesjeshoop"

Berend heeft het boeren net opgegeven om met pensioen te gaan. Maar Geesje, zijn vrouw steekt daar een stokje voor.

Zij begint een pension, “Geesjeshoof”. Geesje speelt de direktrice en Berend mag het werk opknappen. Hij is altijd al Geesjes knecht geweest.

Als er verschillende gasten over de vloer komen, gebeuren er allerlei vreemde dingen.

Hierdoor zullen de verhoudingen in “ Geesjeshoof” voorgoed veranderen.

'N vrumde rekening

Jan Smeenge heeft een loonbedrijf dat in financiële problemen raakt door achterstallige betalingen. De problemen worden zelfs zo erg dat de bank beslag laat leggen. Is het nog mogelijk om het bedrijf te redden? En wat doen toch al die rare snuiters op het erf? 

Trouwen of betalen.

Binnenkort gaat er een nieuwe wet van kracht: vrijgezellen zullen verplicht worden zogenaamde

vrijgezellenbelasting te betalen! Dit alles onder het motto: Trouwen of betalen. Alleen wie geestelijk

niet in orde is of wie kan bewijzen dat hij driemaal door een vrouw is afgewezen, wordt van die belasting

vrijgesteld.

Deze jobstijding slaat onder de vrijgezellen in als een bom. Maar na spoedberaad besluiten boer

Snijder, boer Hekman en kapper Vossie alles op alles te zetten om de openingen die deze wet nog

biedt, te baat te nemen om er nog onderuit te kunnen komen.

 

Amor richt zijn pijlen zelf


Het is geschreven door D.J Eggengoor.

Een boeren echtpaar heeft het beste voor met hun dochter en zoon. Ook wat betreft de keuze van een huwelijkspartner. Maar zoon en dochter zijn kinderen van deze tijd en kiezen zelf hun eigen weg, hun eigen levenspartner.


De manier waarop en de franje waarmee in verschillende bijrollen alle verschillen van inzicht worden opgelost, zitten boordevol aanstekelijke humor en speelplezier zoals we van Eggengoor gewend zijn.

 

De rek is ter uut.

Het is een blijspel gespeeld in 3 bedrijven.

Geschreven door: Andrea Kuhn en Walter Spille

Bewerkt en overgezet in dialect door: Ben ten Velde

Ze nuumt ’t wel ’n midlifecrisis, maor ie kunt ok zegg’n : De rek is ter uut. Dat is ’t geval met twee echtpaoren. Sinds jaor en dag brengt ze de vakaantie deur op de verwaarloosde camping Boszicht. Grietje wil de vakaantie benutten om deur ingeslaopen huwelijk weer mei leven in te blaozen. Dochter Sientje stiet deur daorbij in de weg en daorum hef ze nog ’n plannegie achter de haand.

Jannie en heur man Theo zitten ok in diezelfde sleur. Jannie wil meer van ’t leven genieten.

Campingeigenaor Jochem speult een belangrieke rol. Hij stiet erop dat de caspingregels in acht worden genomen en is daor zeer secuur op. Allent hij is zelf te lui um zien handen uut de mouwen te steken.

Maor an de andere kante is hij bange voor een controleur die mogelijk een slecht rapport over zien camping kan schrijven.

 

De onbetaalbare loodgieter

Kluchtig spel in drie bedrijven geschreven door Hans van Wijngaarden

Ria en Pim zijn 23 jaar getrouwd en het wil de laatste tijd niet zo goed meer.

Futiliteiten worden opgeblazen tot onoverkomelijke meningsverschillen. Dit tot ergernis van dochter Petra., die in de meeste gevallen de zijde van haar vader moet kiezen omdat haar moeder onredelijk en prikkelbaar is.

Ria ergert zich vooral aan de arrogante houding van Pim, die op zijn beurt denkt dat Ria toch niet zonder hem kan.

Als Pim besluit op afkoelings alias zakenreis te gaan, is Ria vastbesloten haar onafhankelijkheid te bewijzen.

Pim is echter nog geen 5 minuten de deur uit of Oom Dirk komt onverwacht over uit Australie. Diens broer en zus ( een zuinig boerenstelletje) kloppen( op uitnodiging van oom Dirk ) eveneens aan haar deur.

Oom Dirk wenst, reeds bij zijn leven, zijn kapitaal te verdelen onder zijn familieleden. Degene die het meest van hem weet, krijgt ook het meest.

Ria weet letterlijk niets van hem en verlangd dus al na 5 minuten dat Pim terug zou zijn omwille van de centen. In paniek roept ze de eerste de beste man te hulp die haar voor de voeten loopt. Namelijk de loodgieter. En dit is wel zo'n sappig figuur, je lacht je naar om alle onzin die hij er uit kraamt en alle moeilijkheden die hij Ria bezorgt. Een wervelstorm van misverstanden gieren door het huis.

Maar Pim krijgt zijn zin...... Ria kan niet zonder hem!!

Rol verdeling: 

Pim Westra Marc Hekman

Ria zijn vrouw Ella Fokkert

Petra hun dochter Bianca Tuin

Jossie dienstmeid Gea Hof

Oom Dirk de Best uit Australie Erik Klunder

Marie de Best zijn zuster Henny Dragt

Nico de Best zijn broer Jento Fernim

Tante Truus Jeanine Geerking

Loodgieter Marc Hekman

Souffleur Anke Veldhoen

Regisseur Hilbert Boer

Grime Anke Veldhoen en Lidy Klein

 

Herinrichting

Dit is een blijspel in drie bedrijven geschreven door Herman van der A.

Het stuk speelt zich af bij de broers Tinus en Bertus Spieker. Zij hebben een winkeltje waar ze tweede hands spulen verkopen. Service en klantvriendelijkheid hebben ze minder hoog in het vaandel dan hun eigen portomonee. Ze zijn zelfs niet te beroerd om elkaar een oor aan te naaien, dit geldt ook voor de mensen die een kamer bij hen huren of de buren in de luren leggen. Zelfs de man van herinrichting wordt bij de veter genomen. Alles leidt tot misverstanden en komische situaties. De grootste consternatie slaat toe als het gaat om grond, waar de broers hun grootste slag mee slaan.

Rolverdeling:

Bertus Spieker Eigenaar winkel Jento Fernim

Tinus Spieker    Zijn broer/mede-eigenaar          Teun Snijder

Wellink Ambtenaar van kadaster            Erik Klunder

Mevrouw           Klant     Henny Dragt

Geertje Buurvrouw        Gerrie Harke

Hilvert  Zoon van Geertje            Marc Hekman

Barbie  Agente/kamerbewoner Jeannine Geerking

Silvie     Vriendin van Barbie       Ella Fokkert

Veldman            Buurvrouw        Diny Tuin

Aafje     Tante van Bertus en Tinus          Henny Dragt

Souffleur:          Anke Veldhoen

             Corien Nijsingh

Grime:  Anke Veldhoen

             Lidy Klein

Regie:   Luuks Nijsingh

  

Spieker Willem, wat hej toch uutvreten?

Dit is een klucht in drie bedrijven geschreven door Bernd Gombold en Ben ten Velde.

Op de ochtend na het jaarlijkse feest van de muziekvereniging ontwaken vier heren met 'n zwaar hoofd. Al gauw blijkt dat ze door overmatig alcoholgebruik (tot half zes in de morgen) 'n totale black out hebben. Daardoor weten ze 'n aantal dingen niet te plaatsen. Als Willem in zijn timmerwerkplaats enigszins tot zich komt, mist hij zijn gebit, z'n portomonnee en 'n schoen, terwijl hij 'n ladder met 'n gebroken sport ontdekt, die er eerder niet was. Zijn zoon Frank is met 'n kapot vensterluik naar huis gekomen, notabene van 't raam van de tweelingzus van z'n verloofde en heeft bovendien ook nog 'n damesslipje in z'n zak. Johan, de plaatselijke veldwachter, komt opdagen met 'n enorme buil op z'n hoofd en met 'n sport van de ladder, terwijl hij z'n tabaksdoos mist. Chris, de toekomstige schoonvader van Frank, mist z'n horloge en heeft op de kamer van z'n dochter 'n tabaksdoos en portemonnee ontdekt, terwijl Gertrude, de huishoudster van de pastoor helemaal aan 't andere eind van 't dorp in haar slaapkamer gebit, schoen en horloge heeft gevonden. De oplossing van al die raadsels zorgt voor kostelijke situaties.

 

Bokkesprongen

Plattelandskomedie in drie bedrijven geschreven door D.J. Eggengoor.

Frederik Schotkikker wordt vandaag 71 jaar. De hele familie komt hem feliciteren. Dat zijn z'n altijd in geldnood verkerende neef Harm en zijn bijdehante vrouw Lolle. Dan z'n dikdoenerige neef Lambert, de wethouder uit Lutten met zijn onderdanige vrouw Geesie. En tenslotte zijn verzuurde schoonzuster Sijbeltje. Als iedereen buiten in het zonnetje zit te koffie drinken, verschijnt nog een vijfde gast: Edeltraut Auguste Gruber helemaal uit Oostenrijk. De familie is brandend nieuwsgierig en probeert deze dame uit te horen. Zij blijkt in de twintiger jaren als klein kind naar Holland te zijn gekomen om op de boerderij van Frederiks ouders aan te sterken. Het contact is nooit verbroken en nu wil ze na al die jaren het vriendje uit haar jeugd terugzien. Het wordt een onvergetelijk weerzien, dat de familie zich danig ongerust begint te maken. Vanwege de erfenis. Frederik en Edeltraut gaan samen op reis naar Californie om daar Edeltrauts kinderen te bezoeken. Natuurlijk met het vliegtuig. En dat vliegtuig moet over de beruchte Bermudadriehoek, waar zoveel vliegtuigen en schepen spoorloos zijn verdwenen. Maar ja.......... het leven gaat verder nietwaar? Hoewel....... niet op de manier zoals "de bedroefde" familie dat gedacht had.

Rolverdeling:

Frederik Schotkikker      Wim Fokkert

Sijbeltje Schotkikker      Hennie Dragt

Lambert Prigge Teun Snijder

Geessie Prigge   Dinnie Koerselman

Harm Velzeboer             Jan Petter

Lolle Velzeboer Ella Fokkert

Edeltraut Auguste Gruber          Anke Koops

Renee Bennebroek        Marc Hekman

Juultje Bennebroek       Jeanninne Geerking 

 

De tamme kastanje

Het is een klucht in drie bedrijven en geschreven door Arend Takens.

Gees en Gezienus Veldhuis hebben vrij normaal en eenvoudig huwelijk. Zo nu en dan komt er dan wel eens een spettertje op het raam maar daar is het ook mee gezegd, maar sinds Gees bij debridgeclub is gegaan en waar ze hoort en ziet wat er zo al meer tekoop is in de wereld, zijn die enkele spetters tegen de ramen meer verandert in hagelstenen. Al haar vriendinen van de bridgeclub gaan op vakantie en omdat Gees niet voor hen wil onder doen, wil zij ook op vakantie. Het geen bij Gezienus in het verkeerde keelgat schiet.Gelukkig en dat in ieder geval voor Gees weet haar zoon Geert samen met buurman Altinus Meringa, maar deze laatste dan wel met enige tegenzin, Gezienus ervan te overtuigen en intereceren voor een vakantie, maar dan wel op zijn manier. Wanneer Gezienus een maal druk bezig is met de voorbereiding van deze vakantie, wil Gees ineens geen vakantie meer houden zoals Gezienus dat in zijn hoofd heeft. Natuurlijk is er een die zijn zin krijgt, maar of die daar lang en goed mee weg komt, dat moet je echt horen en zien in dit humoristisch en komedisch toneelstuk

 

SPELERS:

Gezienus Veldhuis                      Wim Fokkert

Gees Veldhuis   vrouw van Gezienus      Yvonne Oosterhuis

Geert Veldhuis zoon van Gees en Gezienus       Marc Hekman

Altinus Meringa              buurman           Roel de Vries

Alberta vriendin van de bridgeclub         Henny Dragt

Hillie     vriendin van de bridgeclub         Gerda Ekkelkamp

Fien       vriendin van de bridgeclub         Ella Fokkert

Pieter    camping beheerder       Teun Snijder

Roelie   vrouw van de camping beheerder          Gerrie Harke

Hans     verpleeger         Teun Snijder

SOUFFLEUR:      Anke Koops

             Corien Nijsingh          

GRIME: Anke Koops

             Lidy Klein      

REGIE:  Ineke Mulder

 

Familie Bale en de gestresste huisman

Dit is een komisch blijspel in drie bedrijven geschreven door Peter Leenders.

Met gemengde gevoelens kijkt een werkloze vader Bale toe, hoe zijn weer werkende vrouw een bliksem-carriere maakt. Razendsnel werkt dit energieke huisvrouwtje zich op van poetshulp, tot directie-assistente van een schoonmaakbedrijf. Daardoor is vader min of meer tegen zijn zin huisman geworden, en dat is te merken ook, want hij maakt er een grote puinhoop van. Dit tot grote ergernis van zijn gezinsleden. Wanneer vader van de ene op de andere dag als een dolle stier het huis gaat poetsen, wordt de situatie onhoudbaar. Dwaze maatschappelijke "hulpverleners"en opgewonden schoonmoeders proberen vader weer in het gareel te krijgen. Maar zij veroorzaken een enorme chaos met waanzinnige taferelen. Dit alles onder regie van Hilbert Boer.

 

Rieke Stinkerd

Dikke problemen op de Riest. Een van de bewoners heeft een half miljoen gewonnen in de staatsloterij. Maar wie, dat is de grote vraag. Iedereeen is verdacht, want hoe komt Jan-Willem aan zo'n dikke auto en Geesie, die de krant rond brengt, schaft zich een nieuwe fiets aan. Roelof geeft z'n vrouw zomaar opeens cadeautjes. Maar waar doen ze 't van? Tot het laatste moment blijft 't onzeker wie de rieke stinkerd is......

 

Een reiziger in zakkies blauw

Bakker Jans Wenning heeft twee zoons waarvan de ene, Karst, in de bakkerij werkt. De andere, Henk, heeft het beroep van handelsreiziger gekozen. Hij wordt door zijn ouders echter gezien als een reiziger in zakkies blauw. Als iemand die niet voor 100% meedoet. Karst is hun oogappel maar als blijkt dat de dienstbode Annegie zwanger is van Karst, is Leiden in last. Vader en moeder Wenning zetten alle zeilen bij om Annegie buiten de familie te houden. Niets is hen te gek. Als ze dan uiteindelijk Annegie en Karst weten te scheiden, gooit Henk roet in het eten........... 

Rolverdeling :

Jans Wenning   Bakker  Teun Snijder

Marie Wenning Vrouw van Jans Gerrie Harke

Kars Wenning   Zoon van Jans & Marie  Jos Bijker

Henk Wenning  Zoon van Jans & Marie  Marc Hekman

Annegie Heuibrink         Dienstmeid        Bianca Tuin

Berend Heuibrink           Vader van Annegie         Eric Klunder

Hospers             Huisarts             Wim Fokkert

Gien      Buurvrouw        Diny Tuin

Roelfie  Klant     Henny Dragt 

Soufleur :           Anke Koops